Piel geeft eerste K.O.

Cluzona’74 1 heeft de eerste competitie wedstrijd gewonnen. Bristol Team werd met 2-5 verslagen. Jan Piel wint van Lauwen.

Het nieuwe seizoen in de topklasse met een begin tegen Bristol Team was een begin om van te smullen. De hele dag was Jan Piel samen met Thijs bezig om de spelers op scherp te zetten. Niet gezamenlijk verzamelen maar allemaal apart in de eigen bubbel naar Roosendaal. Waar er normaal gesproken bij uitwedstrijden richting Eindhoven een uur van tevoren vertrokken wordt was nu iedereen bijna een uur van tevoren al aanwezig in Roosendaal. Geen borrel of etentje vooraf maar juist rust en een cassis voor Rubus.

Tijdens de warming up werd de toon al gezet, het plafond bleef gespaard en er was een heuse serieuze warming up. Clubeigenaar Niels Rullens en Mark Elst hadden de conditionele prikkel niet nodig en zagen vanaf de bank dat het al goed zat.

Bij het eerste fluitsignaal had de Baron de apparatuur nog niet door en vergat de tijd te laten lopen. ‘DROMMELS DROMMELS DROMMELS’ galmde door de Roos.

We waren begonnen en het was gelijk zichtbaar dat het geen gemakkelijke avond zou worden. Bristol Team had Cluzona’74 kort in de tang en kwam dan na 10 minuten verdiend op voorsprong. Voor Cluzona’74 was het het signaal om een tandje bij te zetten. De man die alles kan Jeroen Hack maakte dan ook met een schitterende actie verwoestend de gelijkmaker.

Cluzona’74 kon steeds vaker in de aanval en counterde er een aantal keer goed doorheen. 5 minuten na de gelijkmaker braken Ruben en Michael samen uit en door een mooi een-tweetje maakte Michael koelbloedig af. De dozen waren er na de voorbereiding af bij de Chinees international. Clubeigenaar Niels Rullens bracht daarna zichzelf in en was gelijk getuigen van de gelijkmaker. Kort daarna had hij zelf de grootste kans op de voorsprong. Na een gele kaart en een korte man minder situatie van Cluzona gingen we rusten.

De tweede helft was voor Cluzona. De conditionele prikkels die Mark Elst en zijn ploeg hebben gehad in de voorbereiding waren duidelijk te zien. Het kon de gehele tweede helft het eigen spelletje blijven spelen waar bij de thuisploeg de energie weg was. Ook Lauwen was de energie kwijt en zakte bijna van zijn stoel af.

Na 10 minuten in de tweede helft was het Aaron die de bal via een scot op de keeper van Ruben met zijn linker knie binnen liep. 2-3. Mounir die weer een uitstekende wedstrijd keepte en vooral veel ‘TIJD’ had had de organisatie goed op orde.

Cluzona kon in de resterende 15 minuten de wedstrijden verder uitlopen. Rubus knalde na een individuele actie de bal knalhard tegen de touwen. De wedstrijd was gespeeld. Het laatste wapenfeit was van Jeroen Hack die vanaf de achterlijn de bal door de benen snoeihard in het doel plaatste.

Cluzona’74  wint met 2-5 van Bristol Team en pakt gelijk de koppositie. Zoals Thijs al benoemde: ‘nog 21 potjes’. Eigenlijk zijn we het al. Na de wedstrijd is de wedstrijd premie van de de bitterballen nog keurig opgehaald bij Donkenhof en Jan Piel kon de lach niet meer van zijn gezicht krijgen.

Vanaf volgende week vrijdag is er bij alle thuiswedstrijden een extra’tje voor de trouwe supporters maar daarover later meer..

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *