Mo Elst grote man tegen Brabantia

De geblokte Arno Elst heeft hoogst persoonlijk Cluzona’74 de drie punten bezorgd. Na een gemakkelijke eerste helft werd het camping elftal in de tweede helft voorbij gestreefd en op achterstand gezet. Elst draaide met twee momenten de wedstrijd om.

Waar Cluzona’74 met een uitgedunde groep af moest reizen naar Eindhoven had de spielmacher Michael Thijs er weinig vertrouwen in: ‘wat een café elftal’. Het begin was nog niet zo slecht, na wel een vroege achterstand kwam de ploeg snoeihard terug. Arno Elst was de opvallendste speler.

Ruben Maas maakte de gelijkmaker en de voorsprong. Daarna ging het lopen bij Cluzona’74 en maakt het de ene nog mooiere goal dan de andere. Het liep al snel uit naar 2-5. Vooral de laatste goal was er eentje uit het boekje. Ruben zette de aanval op en verlegde de bal naar de linkerkant op Robin die op zijn plaats de bal direct verlegde naar de rechterkant op Michael die de bal teruglegde waardoor Ruben de bal er in kon schieten. We waande ons even in Barcelona.

De tweede helft was even omgekeerde wereld. Mien had last en moest al vroeg in de eerste helft afhaken. Waardoor de wissels op waren en het blok Ruben – Arno – Robin – Michael het de gehele tweede helft moest vol houden.

Dat de vermoeidheid toe zou slaan was duidelijk, de vraag was alleen wanneer. En het ging rap want Brabantia kwam terug tot 5-5. En dan weet je dat het heel moeilijk gaat worden om nog resultaat te halen. Maar op dat moment kwam de gouden wissel. Mark Elst offerde zich op om ondanks de pijn een paar minuten in te vallen voor zijn broertje Arno Elst. Arno kon bij tanken en een scoopie pakken van MB Nutrition, eiwitten hoog papa.

Arno Elst kwam terug in het veld en moest nog wel de 6-5 incasseren. Arno maakt daarna even duidelijk dat het niet meer kon zo. Met een hoog vliegende tackle torpedeerde hij de tegenstander, met het neerkomen raakte hij nog licht de bal waardoor de scheidsrechter door liet gaan. Dit tot onvrede van Brabantia, de keeper kon met geel inrukken vanwege het uitschelden van de scheidsrechter, bij Cluzona is het niemand opgevallen want: ‘hee schele’ is in Wouw een lief koosnaampje.

De man meer situatie kon prima uitgespeeld worden en Arno Elst schoot hoogstpersoonlijk de gelijkmaker binnen. Met nog 1 minuut op de klok ging de ploeg van Jan Piel door onder leiding van uitblinker Arno Elst. Elst ging daarna met de bal vanuit achteren door, speelde af op Michael, kreeg de bal ietwat slap terug maar Arno Elst knalde de bal hard in de hoek. 6-7! De punten gingen mee terug naar Wouw.

Arno Elst vond de volgende ochtend nog iets opvallendste terug in de tas…