Vernieuwde opzet donderdagcompetitie

Met ingang van het nieuwe seizoen zal er met een nieuwe opzet gespeeld gaan worden in de recreatie donderdagcompetitie. Het zogeheten ‘split season-model’ moet voor nog meer spanning in de competitie gaan zorgen.

Eerste Fase
In het ‘split season-model’ spelen alle twaalf teams in de eerste fase één keer tegen elkaar (11 wedstrijden per team).
De eindstand van de eerste fase bepaald in welke poule je in de tweede fase wordt ingedeeld. Bij een gelijk aantal punten zal eerst worden gekeken naar het doelsaldo, hierna naar het onderling resultaat. Mocht dit nog altijd geen uitsluitsel geven dan wordt er gekeken naar het meest gescoorde aantal doelpunten.

Tweede Fase
Na afloop van de eerste fase wordt de eindstand in tweeën geknipt. De nummers 1 t/m 6 van de competitie plaatsen zich voor de winnaarspoule. De nummers 7 t/m 12 zullen gaan spelen in de verliezerspoule. In beide competities wordt een gehele competitie afgewerkt (10 wedstrijden per team).

Het nieuwe seizoen gaat van start op donderdag 1 september 2022. Het definitieve programma zal z.s.m. bekend worden gemaakt.

Presentatie Cluzona’74 Donderdag Competitie

 

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *