Rullens Bike Totaal prolongeert titel in Poule A

Team Rullens Bike Totaal flikt het ‘m weer. Na een bewogen seizoen waarin voor het eerst werd gekozen voor een nieuwe competitieopzet is team Rullens Bike Totaal met nog twee speelronden te gaan reeds gekroond tot winnaar van de donderdagcompetitie.

Nieuwe competitieopzet
In de nieuwe competitieopzet bleek het van groot belang te zijn om te pieken ná de winterstop. Voor de winterstop werd namelijk bepaald welke teams naar poule A en welke teams naar poule B zouden gaan. Een plek bij de eerste zes teams zou derhalve voldoende zijn om deel te mogen nemen aan poule A. Dit bood het team de mogelijkheid om in de eerste helft van het seizoen te werken aan automatismen en te experimenteren met nieuwe speelsystemen. Aanvoerder Michael Thijs wees zijn teamgenoten er dikmaals op dat de prijzen immers pas later in het seizoen verdeeld worden en dat een eerste plaats met kerst helemaal niets waard was. De focus moest komen te liggen op 2023.

Presteren onder druk
Het presteren onder druk bleek het team goed af te gaan. Het spelen in poule A, dat de eerste zes teams uit het eerste deel van de competitie bevatte en derhalve élke week voor een hoge weerstand zorgde, betekende dat het team elke week met de volledige focus hun wedstrijden in moest gaan. Een misstap zou immers kunnen betekenen dat een van de concurrenten om de titel een gat zou kunnen slaan met de rest van de teams. Waar de concurrerende teams onderling punten verloren, bleef Rullens Bike Totaal stug haar potjes winnen met de geprolongeerde titel als logisch gevolg.

Kers op de taart
Naast het winnen van het kampioenschap kan aanvoerder Michael Thijs zijn seizoen nóg specialer maken. Hij is immers nog vol in de race voor de topscoorderstitel en zal de resterende wedstrijden dus (nog steeds) het uiterste vragen van zijn teamgenoten. De titel mag dan al wel vergeven zijn, maar er is nog genoeg om voor te spelen in de komende weken!

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *